Vijesti i aktuelnosti

Učenici i profesori u posjeti Alauddin medresi u Prištini

Autor: Dževad Pleh, prof.

U subotu, 20.04.2013. godini učenici i učenice Gazi Husrev-begove medrese u pratnji nekoliko profesora posjetili su Alauddin medresu u Prištini. Ovo putovanje predstavlja nastavak prakse nagrađivanja učenika i učenica za postignute rezultate u vannastavnim aktivnostima s ciljem njihovog dodatnog motiviranja za još bolji uspjeh, kao i upoznavanje sa vršnjacima u srodnim školama našeg okruženja.

Grupa je brojala 27 učenica i 17 učenika. U pratnji učenika i učenica su bili: Dževad Pleh, prof., Behija Durmišević, odgajateljica, Hadžib Šišić, odgajatelj, Dževad Hrvačić, prof., Muška Memišević, prof., Benaris Šehić, sekretar i Nevzeta Kadrić, blagajnica.

Usluge prijevoza pružila nam je agencija „BISS tours“ iz Zenice sa visoko profesionalnim vozačima autobusa Muhammedom Delićem i Rasimom Mušinovićem. Put do Prištine vodio je preko Rudog, Priboja, Nove Varoši, Sjenice, Novog Pazara, Raške i Kosovske Mitrovice.

Srdačan doček priredilo nam je osoblje Alauddin medrese predvođeno direktorom Bahri  ef. Simnicom. Nakon smještaja, večere i zvaničnog prijema u kabinetu Direktora domaćini su nam priuštili obilazak grada i druženje uz kahvu i slatko. Vrijeme smo iskoristili i da se upoznamo sa aktivnostima Alauddin medrese, sistemom i načinom rada i njihovim planovima u budućnosti. Saznali smo da Alauddin medresa, uz matičnu školu, ima i isturena odjeljenja u Prizrenu i Gnjilanu.

Nakon noćenja, kahve i  doručka srdačni domaćini su nam kružnom  vožnjom kroz Prištinu još jednom pokazali  glavne tačke u gradu i naposlijetku nas ispratili.

Uz nešto duže zadržavanje u Novom Pazaru, podne namaz u Altun džamiji i kahvu u sunčanom centru Novog Pazara, puni sjajnih utisaka, vratili smo se u Sarajevo u nedjelju, 21.04.2013. godine u večernjim satima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+