Vijesti i aktuelnosti

Učenici i profesori Gazi Husrev-begove medrese u posjeti Gazi Isa-begovoj medresi u Novom Pazaru

Gazi Husrev-begova medresa je i u ovoj školskoj godini organizirala nagradno putovanje za učenike i učenice koji su u prošloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate u vannastavnim aktivnostima: rad u redakcijama đaćkog lista „Zemzem“ i radio emisije „Moja medresa“, rad u debatnoj, horskoj, recitatorskoj, dramskoj sekciji, kao i za učenike koji su učestvovali u pripremi i realizaciji svečanih programa naše škole.

Do sada su, ovim povodom, posjećene medrese u Podgorici, Skopju, Prištini, Cazinu, kao i Islamski pedagoški fakultet u Bihaću.

Ove godine, u subotu i nedjelju, 05. i 06. aprila 2014. godine 45 učenika i 8 profesora Gazi Husrev-begove medrese posjetili su Gazi Isa-begovu medresu u Novom Pazaru.

Boraveći u Novom Pazaru i vođeni programom domaćina obišli su muško i žensko odjeljenje Gazi Isa-begove medrese, kao i Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru. Ostatak vremena učenici i učenice su iskoristili za druženje sa učenicima domaćinima, obilazak i razgledanje grada.

Boraveći u Gazi Isa-begovoj medresi u Novom Pazaru, naši domaćini, direktor Rešad ef. Plojović i upravnik Šemso ef. Šaćirović učinili su sve da se ugodno osjećamo i lijepo provedemo. Udoban smještaj, svečani prijem naših profesora i razmjena informacija o radu i uspjesima naših medresa kao i teškoćama sa kojima se susrećemo, samo je dio ugođaja koje smo doživjeli boraveći u ovoj posjeti.

Posebnu čast profesorima Gazi Husrev-begove medrese ukazao je muftija Sandžački i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji dr. Mevlud ef. Dudić na svečanom prijemu.

Na povratku iz Novog Pazara iskoristili su priliku da posjete glavnu džamiju u Sjenici i obave namaz, a potom obiđu most Mehmed paše Sokolovića u Višegradu.

Ovom prilikom najtoplije se zahvaljujemo našim domaćinima:

  • Muftiji dr. Mevludu ef. Dudiću,
  • Direktoru Rešadu ef. Plojoviću,
  • Upravniku Šemsi ef. Šaćiroviću,
  • Predsjedniku Školskog odbora Hajri ef. Tutiću.

Zahvaljujemo se osoblju turističke agencije Bisstours na ugodnoj vožnji i svima ostalim koje nismo spomenuli, a koji su na bilo koji način sudjelovali u našem druženju.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+