Vijesti i aktuelnosti

Učenici četvrtog razreda Izborne grupe bosanski-engleski jezik posjetili Kamerni Teatar 55

Učenici četvrtog razreda Izborne grupe bosanski-engleski jezik su u četvrtak, 29.10.2015. godine u pratnji profesora Edina Balte posjetili Kamerni Teatar 55 gdje su gledali predstavu „Žaba“ koju režira Elmir Jukić, a u kojoj igraju Emir Hadžihafizbegović, Moamer Kasumović, Aleksandar Seksan i Mirsad Tuka.

Autor teksta drame je Dubravko Mihanović za koji je dobio mnoge nagrade. Radnja drame se odvija u Sarajevu nakon rata i govori o ljudima koji iz rata izlaze potpuno psihički iscrpljeni i dezorijentirani zbog gubitka najboljih prijatelja. Rat je razorio porodice, uništio prijateljstva, podijelio ljude… Drama govori o tome kako smo spremni u drugima uvijek pronaći krivce, propuštajući da sami napravimo promjene u svojim životima. Radnja se odvija u brijačkoj radnji a glavnu ulogu je maestralno odigrao Emir Hadžihafizbegović, vjerovatno trenutno najbolji glumac u ovom dijelu Evrope.

Učenici su izrazili zadovoljstvo predstavom na što je utjecala i atmosfera u pozorištu. Izrazili su nadu da će ovakvih posjeta biti još.

Edin Balta, prof.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+