Vijesti i aktuelnosti

Muftijstvo sarajevko: Prijem za učenike koji su na evropskom i svjetskom takmičenju učača Kur'ana ostvarili zapažene rezultate

U četvrtak 26. novembra 2015. godine, muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković, upriličio je prijem za direktore Gazi Husrev-begove medrese i Medrese Osman-ef. Redžović i učenike koji su na evropskom i svijetskom takmičenju učača Kur'ana ostvarili zapažene rezultate.

Prijemu su prisustvovali direktor Gazi Husrev-begove medrese, hfz. mr. Mensur Malkić i direktor Medrese Osman-ef. Redžović, Dženan Handžić,  te učenici: hfz. Adnan Maati, Jasir Kovačević, Ibrahim Bilčević i Amar Hasandić.

Na 22. Europskom takmičenju učača Kur'ana u Zagrebu učenik Gazi Husrev-begove medrese, Jasir Kovačević u kategoriji ”Tilavet za učenike medresa” osvojio je 2. mjesto,  dok je Amar Hasandić učenik Medrese Osman ef. Redžović osvojio 3. mjesto.

U kategoriji ”Tilavet za odrasle” učenik Medrese Osman-ef. Redžović, Ibrahim Bilčević osvojio je 2. mjesto.

Na Internacionalnom takmičenju u hifzu Kur’ana „Kralj Abdu-l-Aziz“, u kategoriji 5 džuzova, održanom u Mekki, Kraljevina Saudijska Arabija, u periodu od 05. do 12. 11. 2015. godine, učenik Gazi Husrev begove medrese, hfz. Adnan Maati osvojio je prvo mjesto.

Tokom susreta muftija je direktorima i učenicima uputio čestitke za postignute rezultate, te iskazao nadu da će rezultati i u budućnosti biti zadovoljavajući.

Direktori obje medrese su iskazali zahvalnost na ovom prijemu, i radost što Muftijstvo prati rad medresa na svom terenu, te vrednuje uspjehe njihovih učenika.

Na kraju Muftija je učenicima uručio skromne hedije kao vid priznanja za njihov rad, trud i postignute rezultate.