Vijesti i aktuelnosti

Profesorica Behija Durmišević odbranila doktorsku tezu

Dana 18. januara 2016. godine profesorica Behija Durmišević odbranila je doktorsku tezu o temi “Filozofija povijesti Arnolda Toynbeeja između antropocentrizma i teocentrizma” na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U ugodnoj atmosferi i do posljednjeg mjesta popunjenom prostoru predviđenom za ovakve prigode, profesorica Durmišević svojim je nadahnutim ekspozeom u potpunosti zaokupila pažnju prisutnih, koji su mogli podjednako uživati u njezinu promišljanju, iščitavanju i tumačenju Toynbeejeva djela bez obzira na to da li im je profesionalno bliska ova naučna disciplina ili dolaze iz sasvim drugih profesionalnih sfera.

Vrhunski urađena doktorska disertacija, originalnost u pristupu materiji, izuzetna strukturiranost i konciznost rada, samo su neki od epiteta kojima je Stručno povjerenstvo u svome izvještaju opisalo i ocijenilo ovaj rad. Svojom erudicijom, vjerodostojnošću izlaganja te ukupnom dojmljivošću nastupa profesorica Durmišević potvrdila je i opravdala visoke ocjene Stručnoga povjerenstva.

Izradu doktorske teze profesorice Durmišević mentorirao je prof. dr. sc. Lino Veljak. Članovi Stručnoga povjerenstva za ocjenu ovoga doktorskog rada bili su: izv. prof. dr. sc. Hrvoje Jurić i doc. dr. sc. Marija Selak, oboje s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te doc. dr. sc. Samir Beglerović, s Fakulteta Islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Profesorici Behiji Durmišević od srca čestitamo!

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+