Vijesti i aktuelnosti

Nastavničko vijeće obogaćeno za tri nova profesora

Završetkom prvog polugodišta školske 2015./2016. godine dva dugogodišnja profesora arapskog jezika su penzionisani.

Profesori Ahmed Halilović i Munir Ahmetspahić su većinu radnog vijeka proveli u Medresi i generacije učili arapski jezik.

Almin Mahmutović, prof.
Almin Mahmutović, prof.

Na pozicije profesora arapskog jezika primljena su dva nova profesora: Almin Mahmutović i Ibrahim Ahmetagić.

Profesor Mahmutović je Gazi Husrev-begovu medresu završio 2006. godine, a nakon završenog studija arapskog jezika na Filozofskom fakultetu u Sarajevu radio je kao profesor u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji u Sarajevu.

 

 

 

 

 

 

 

Ibrahim Ahmetagić, prof.
Ibrahim Ahmetagić, prof.

Profesor Ahmetagić je nakon završene Gazi Husrev-begove medrese studirao na Univerzitetu u Prištini, a petnaest godina je radio kao prevodilac u kompanijama kao što su SCT – Ljubljana, Krivaja – Zavidovići, Zrak – Sarajevo, GP Bosna – Sarajevo, Energoinvest – Sarajevo.

Osim toga što je radio kao prevodilac za mnoge kompanije, prevodio je i za poznate učenjake i vladare iz islamskog svijeta kao što su: Qaradawi, Turki, Abdulwahhab al-Masiri, Rashid al-Ganushi, Abdulhamid Abu Sulayman, kralj Saudijske Arabije Fahd bin Abd al-Aziz, kralj Abdullah bin Abd al-Aziz, vladar Qatra Shaykh Hamed bin Khalifa Al-Sani, vladar Kuwaita Shaykh Subah Ahmed Al-Subah Džabir Al Ahmed Džzabir Al-Subah, vođa Libijske revolucije Muammar al-Gaddafi te mnoge druge zvaničnike u svijetu.

 

 

Osim za profesorima arapskog jezika, ukazala se potreba i za odgajateljem. Na tu poziciju je primljen hafiz Ammar Bašić.

hfz. Ammar Bašić, prof.
hfz. Ammar Bašić, prof.

Ammar Bašić je rođen u Derventi 1989. godine. Završio Gazi Husrev-begovu medresu 2008. godine kao učenik generacije, a Fakultet islamskih nauka 2012. kao najbolji student u generaciji. Hifz Kur'ana položio kao učenik 3. razreda medrese, 2007. godine. Prije zaposlenja u Medresi radio je kao imam u Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+