Vijesti i aktuelnosti

Doktorirala Safija Malkić, profesorica akaida i tefsira u Gazi Husrev-begovoj medresi

U utorak, 05. aprila 2016. godine, Safija Malkić, profesorica akaida i tefsira u Gazi Husrev-begovoj medresi, uspješno je odbranila doktorsku disertaciju na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru pred Komisijom: prof. dr. Hajrudin Balić, predsjednik Komisije, prof. dr. Mevlud Dudić, mentor i član Komisije, prof. dr. Mustafa Fetić, član Komisije.

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Osnovna odgojna područja u sunnetu Muhammeda, a.s.“, Komisija je ocijenila najvišom ocjenom (10) i profesorica Malkić time je stekla naučni stepen – doktor teologije.

Odbrani su prisustvovali i rektor Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Suad Bećirović i mr. Rešad Plojević, direktor Medrese „Gazi Isa-beg“.

Dr. Safiji Malkić čestitamo od srca i želimo uspjeh u daljem radu!

 

BIOGRAFIJA

Safija Malkić rođena 03. maja 1972. godine u Zenici. Gazi Husrev-begovu medresu završila 1990. godine, a na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu diplomirala 1998. godine. Postdiplomski studij na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, katedra religijske pedagogije, završila 2013. godine i stekla zvanje magistar islamskih nauka (oblast religijske pedagogije). Na Univerzitetu u Novom Pazaru, aprila 2016. godine, odbranila je doktorsku disertaciju i stekla naučni stepen – doktor teologije.

Od 1992. do 1994. godine radila kao nastavnica vjeronauke u više osnovnih škola u Bugojnu, a od 1998. do 1999. godine kao profesorica historije religija u Drugoj gimnaziji u Sarajevu. Od 2012. godine radi kao profesorica akaida i tefsira u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu.

Stručne radove je objavljivala u Glasniku Rijaseta IZ BiH, Novom Muallimu, Preporodu te Rijasetovom web portalu.

Član je Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo od 2014. godine.

Udata je i majka dvojice sinova Mustafe i Osmana.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+