Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begova medresa osvojila prvo mjesto na takmičenju iz bosanskoga jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U ponedjeljak, 11.04.2016. godine, u prostorijama Gazi Husrev-begove medrese održano je takmičenje iz bosanskoga jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na ovogodišnjem takmičenju Gazi Husrev-begovi medresu predstavljali su učenici: Šejma Kamerić, Amra Begić i Irfan Gibanica, a za takmičenje ih je pripremala profesorica bosanskoga jezika Maida Ćerimović.

Nakon testiranja rezultate takmičenja objavio je Seid Eminović predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku. Prvo mjesto osvojila je ekipa Gazi Husrev-begove medrese, dok su drugo mjesto zauzeli učenici Medrese Džemaludin ef. Čaušević iz Cazina. Treće mjesto je pripalo učenicima Karađoz-begove medrese iz Mostara.

U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto je pripalo Aidi Pondro učenici Medrese Džemaludin ef. Čaušević iz Cazina, drugo mjesto Šejmi Kamerić učenici Gazi Husrev-begove medrese, a treće mjesto Irfanu Gibanici učeniku Gazi Husrev-begove medrese.

Nagrade pobjednicima takmičenja uručili su Seid Eminović predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku, Rešad Plojević direktor Gazi Isa-begove medrese iz Novog Pazara, hfz. mr. Mensur Malkić direktor Gazi Husrev-begove medrese, mr. Dževad Pleh pomoćnik direktora za nastavu i hfz. mr. Đevad Hrvačić pomoćnik direktora za internat.

Zahvaljujemo se Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice za organizaciju takmičenja, te kolegama i učenicima koji su doprinijeli da takmičenje protekne u najboljem redu. Čestitamo našim takmičarima na osvojenom prvom mjestu i svim učesnicima na postignutim  rezultatima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+