Vijesti i aktuelnosti

Prijem za učenike pobjednike takmičenja

U utorak, 12. aprila 2016. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić, sa pomoćnicima mr. Dževadom Plehom, hfz. mr. Dževadom Hrvačićem i pedagogom škole Sabahetom Ahmetagić upriličio je prijem za učenike Gazi Husrev-begove medrese koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima iz jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, članove debatnog kluba „Ad factum“ za osvojeno prvo mjesto na državnom debatnom takmičenju i profesore koji su ih pripremali za takmičenja.

Na ovogodišnjim takmičenjima iz jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini učenici Gazi Husrev-begove medrese su postigli sljedeće rezultate:

Prvo mjesto iz bosanskog jezika osvojila je ekipa u sastavu: Šejma Kamerić, Amra Begić i Irfan Gibanica, a za takmičenje ih je pripremala profesorica bosanskog jezika Maida Ćerimović.

Prvo mjesto iz arapskog jezika osvojila je ekipa u sastavu: Nihad Dolovčić, Kanita Kekić i Ismeta Bećar pod mentorstvom Emine Čuturić-Brkić, profesorice arapskog jezika.

Drugo mjesto iz engleskog jezika osvojila je ekipa u sastavu: Al Šurman Muhammed, Kadrić Esma i Ćebić Haris. Za takmičenje ih je pripremala Merima Erkočević, profesorica engleskog jezika.

Pobjednik superfinalne debate u svjetskom debatnom formatu na Državnom debatnom takmičenju je ekipa u sastavu: Harun Aldobašić, Ahmedin Hurić i Isma Klepić. Trener debatnog kluba je Edin Balta, profesor bosanskog jezika.

Direktor je čestitao učenicima i profesorima na postignutim rezultatima i uručio novčane nagrade pobjednicima.