Vijesti i aktuelnosti

Učenici i profesori naše škole posjetili Islamski centar u Rijeci i Zagrebu

Gazi Husrev-begova medresa je i u ovoj školskoj godini organizirala nagradno putovanje za učenike i učenice koji su u prošloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate u vannastavnim aktivnostima: rad u redakcijama đaćkog lista „Zemzem“ i radio emisije „Moja medresa“, rad u debatnoj, horskoj, recitatorskoj, dramskoj sekciji, kao i za učenike koji su učestvovali u pripremi i realizaciji svečanih programa naše škole.

Do sada su, ovim povodom, posjećene medrese u Novom Pazaru, Podgorici, Skopju, Prištini, Cazinu, kao i Islamski pedagoški fakultet u Bihaću.

Ove godine, u subotu i nedjelju, 16. i 17. aprila 2016. godine 65 učenika i 12 profesora Gazi Husrev-begove medrese posjetili su Islamski centar u Rijeci i Zagrebu.

Na putu od Sarajeva do Rijeke i Opatije putovalo se kroz Livno preko Splita i Šibenika a u povratku od Zagreba preko Slavonskog Broda do Sarajeva.

Najtoplije se zahvaljujemo našim domaćinima glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Zagreb hfz. Azizu ef. Aliliju i profesorici Lamiji Alili, te glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Rijeka Hajrudinu ef. Mujkanoviću.

Zahvaljujemo se i osoblju turističke agencije Bisstours na ugodnoj vožnji i svima ostalim koji su nam pomogli i sudjelovali u našem druženju.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+