Vijesti i aktuelnosti

Promocija Gazi Husrev-begove škole u Olovu

U srijedu, 02.6.2016. godine, predstavnice Gazi Husrev-begove medrese, učenice Vezira Abazović i Merima Sarajlić, u pratnji profesorice hfz. Lejle Fulurija posjetile su osnovne škole „Olovo“ i „Hasan Kikić“ u Olovu i predstavile našu školu učenicima završnog razreda. Prvo su posjetile osnovnu školu „Hasan Kikic“ u Solunu i odjeljenje devetog razreda, a potom i O.Š. „Olovo“  koju pohađaju učenici u tri odjeljenja devetog razreda.

Učenicima su kazivale o historijatu Medrese, odgojno-obrazovnom radu, nastavnom planu i programu, vannastavnim aktivnostima, sekcijama kao i raznim mogućnostima koje se učenicima otvaraju nakon njenog završetka.

Zahvaljujemo se direktoru O.Š. „Olovo“ gospodinu Suadu Haliloviću i direktoru O.Š. „Hasan Kikić“ u Olovu gospodinu Naimu Kopiću na izuzetnom gostoprimstvu.

Posebno se zahvaljujemo glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Olovo Esad ef. Pepiću i njegovoj supruzi Hedi Pepić, vjeroučiteljici, na prijateljskoj pomoći i podršci projektu predstavljanja Medrese u osnovnim školama na području MIZ-e Olovo.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+