Vijesti i aktuelnosti

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević donirao 5.000,00 KM za projekat izdavanja “Monografija 480 godina Gazi Husrev-begove medrese”

U srijedu, 10.08.2016. godine, Gazi Husrev-begovu medresu posjetio je načelnik Općine Centar gospodin Dževad Bećirević sa pomoćnikom Načelnika gospodinom Mustafom Resićem.

Ispred Gazi Husrev-begove medrese primio ih je direktor hfz. mr. Mensur Malkić sa pomoćnikom Direktora Dževadom Plehom i sekretarom Medrese Benarisom Šehićem.

Ovom prilikom načelnik Bećirević uručio je direktoru Malkiću donaciju Općine Centar Gazi Husrev-begovoj medresi kao pomoć u projektu izdavanja “Monografija 480 godina Gazi Husrev-begove medrese”.

Naime, krajem ove godine Medresa planira različitim programskim sadržajima obilježiti jubilej 480 godina od osnivanja. Tim povodom,  u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, imenovan je i Organizacioni odbora za obilježavanje ove godišnjice, koji je pored ostalih manifestacija, odlučio da izda i “Monografiju 480 godina Gazi Husrev-begove medrese”.

Direktor Malkić se zahvalio na pomoći i iskoristio priliku da upozna Načelnika Bećirevića sa historijatom naše škole naglasivši njezinu viševjekovnu tradiciju ali i činjenicu da je žensko odjeljenje Medrese smješteno na području općine Centar.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+