Vijesti i aktuelnosti

Učenici naše škole nastavljaju ostvarivati zapažene rezultate u vannastavnim aktivnostima

Nakon što je hafiz Ahmed Hamidović, učenik 2. razreda Gazi Husrev-begove medrese osvojio 1. mjesto na 23. Međunarodnom takmičenju učača Kur’ana u Zagrebu, u kategoriji Hifz 15 džuzeva Kur’ana, a potom i 2. mjesto na 11. takmičenja u hifzu Kur’ana u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Fondacije „Hifz Časnog Kur’ana“ a u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur’an-i kerima iz Džedde, učenici naše škole nastavili su ostvarivati zapažene rezultate na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima.

Naime, na Međunarodnom karate turniru „Rama open 2016.“ koji je održan 15. oktobra u Prozoru, Asim Ćeman učenik IIIa odjeljenja, osvojio je prvo mjesto u kategoriji borbe juniori – 76 kg. Da je riječ o talentovanom sportisti potvrđuje i činjenica da je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo proglasilo Asima Ćemana perspektivnim sportistom.

Na Konkursu Federalnog ministarstva kulture i sporta pod nazivom „Mladi i naslijeđe“ Abdulah Halilović, učenik prvog razreda osvojio je prvo mjesto za literarni rad pod naslovom „ Žepa-bogata sehara kulturne baštine“.

Najbolji rad na temu „Znanje koje se ne koristi, slično je blagu koje se ne troši na Božijem putu“ uradila je učenica drugog razreda naše škole Begić Rejjan i osvojila prvo mjesto na Konkursu za najbolji literarni rad koji je raspisala Behram-begova medresa u Tuzli.

Atletski savez Kantona Sarajevo i ove godine organizirao je Jesenski kros 2016. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta kantona Sarajevo na kojem je Ferid Avdović, učenik IVb odjeljenja naše škole, osvojio treće mjesto u konkurenciji učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola Kantona Sarajevo.

Koristimo priliku da čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima i zaželimo im uspjeh na budućim takmičenjima, a zahvalnost dugujemo nastavnicima Maidi Ćerimović, profesorici bosanskoga jezika i Omeru Derviševiću, profesoru tjelesnog i zdravstvenog odgoja koji su pružali pomoć i podršku učenicima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+