Vijesti i aktuelnosti

Delegacija Gazi Husrev-begove medrese posjetila Vojno muftijstvo

Vojni muftija, Hadis-ef. Pašalić, zajedno sa svojim saradnicima, jučer je u posjetu primio direktora Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, mr. hfz. Mensura Malkića, i njegovog pomoćnika prof. Halima Husića.

U okviru ove posjete upriličen je obilazak kasarne u Rajlovcu, gdje je u gostoprimstvu komandanta na lokaciji, brigadira Amira Čorbe i vojnog imama, Nihad-ef. Zukorlića,  prikazan rad Centra za regrutaciju i tranziciju te Škole za deminiranje. Direktor Malkić, u svom obraćanju muslimanima pripadnicima Oružanih snaga BiH, nakon podne-namaza zahvalio se na ukazanoj prilici da posjeti Vojno muftijstvo i jednu od kasarni Oružanih snaga BiH. Istakao je da je veoma važno za muslimane pripadnike Oružanih snaga BiH da mogu čuvati i njegovati svoju tradiciju te zajedno s vjernicima drugih vjeroispovijesti stvarati pozitivan ambijent i dobre odnose.

Tokom radnog ručka Zamjenik ministra odbrane, gosp. Sead Jusić, i Vojni muftija goste su upoznali sa strukturom i načinom funkcioniranja kako Ministarstva odbrane BiH tako i Vojnog muftijstva kao jedne od njegovih organizacijskih cjelina.

Značajno je spomenuti da je u okviru posjete delegacija Gazi Husrev-begove medrese donirala vrijedan fond literature za biblioteke Vojnog muftijstva.

Vedad Hurić

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+