Vijesti i aktuelnosti

Delegacija Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo posjetila Gazi Husrev-begovu medresu

U četvrtak, 27.10.2016. godine, Gazi Husrev-begovu medresu posjetio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović sa zamjenikom Glavnog imama Malikom ef. Šljivom.

Delegaciju Medžlisa je ispred Gazi Husrev-begove medrese primio direktor hfz. mr. Mensur ef. Malkić i pomoćnik direktora za internat  mr. Dževad Pleh.

Glavni imam dr. Ferid ef. Dautović izrazio je otvorenost Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo za saradnju sa Gazi Husrev-begovom medresom na projektima od zajedničkog interesa. Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i Gazi Husrev-begova medresa su oduvijek sarađivali i bili upućeni jedni na druge, a spremni smo i želimo da saradnja bude još bolja i uspješnija, kazao je glavni imam dr. Ferid ef. Dautović.

Direktor Malkić se zahvalio glavnom imamu dr. Ferid ef. Dautović na posjeti i potvrdio da Gazi Husrev-begova medresa, shodno svojim mogućnostima i kapacitetima, stoji na raspolaganju Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo kao što je to i do sada činila, a posebno se radujemo zajedničkim projektima.