Vijesti i aktuelnosti

Održana javna debata u Medresi o temi “Društvene mreže doprinose razvoju asocijalnih karaktera”

U četvrtak, 27.10.2016, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese, održana je javna debata između učenika Katoličkog školskog centra iz Sarajeva i članova debatnog kluba Ad Factum, učenika Gazi Husrev-begove medrese.

Ekipu Katoličkog školskog centra činile su sljedeće učenice: Ana Beljo, Anđela Dimitrić i Ivana Franjić-Tubić, a ekipu Gazi Husrev-begove medrese predstavljali su: Sadžid Tulić, Sadžida Hadžić i Harun Tucaković.

Debata je održana u KP-formatu, a teza debate glasi: “Društvene mreže doprinose razvoju asocijalnih karaktera”. Debata je bila revijalnog karaktera te nije bilo proglašenja pobjednika. Nakon debate u KP-formatu održana je i debata u WS-formatu, između učenika Hamze Jelića i Mirnesa Mujezinovića, o tezi “Prihvatanje historijskih činjenica doprinosi interetničkom pomirenju”. U programu su učestvovali i učenici Asim Zukić, koji je otpjevao jednu sevdalinku, i Rijad Subašić, kao voditelj programa, te profesorice i profesori i učenice i učenici iz Katoličkog školskog centra i Gazi Husrev-begove medrese.

Balta Edin, prof.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+