Vijesti i aktuelnosti

Direktor Gazi Husrev-begove medrese posjetio muftiju Hasanovića i Islamsku gimnaziju u Zagrebu

U ponedjeljak, 14. novembra 2016. godine, članovi Saborske komisije za vjersko djelovanje, čiji je predsjednik mr. hfz. Mensur Malkić, boravili su u službenoj posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Direktor Gazi Husrev-begove medrese posjetio muftiju Hasanovića i Islamsku gimnaziju u Zagrebu

Tom prilikom direktor Malkić posjetio je muftiju dr. Aziz ef. Hasanovića i ispred Nastavničkog vijeća Gazi Husrev-begove medrese čestitao mu izbor za člana Evropske akademije nauka i umjetnosti u naučnoj disciplini Svjetske religije. Ovaj izbor potvrđuje da dugogodišnji rad muftije dr. Aziz ef. Hasanovića na naučnom polju kao i na polju promicanja univerzalnih vrijednosti, kulture življenja u bogatstvu različitosti, međureligijskog dijaloga te međusobnog poštovanja i uvažavanja nije ostao neprimijećen. Izbor u članstvo Evropske akademije nauka i umjetnosti je veliko priznanje za muftiju Hasanovića lično, ali isto tako i veliko priznanje za Islamsku zajednicu u cjelini, kao i za Gazi Husrev-begovu medresu koju je muftija Hasanović završio 1984. godine.

U pratnji muftije Hasanovića direktor Malkić posjetio je Islamski centar u Zagrebu i Islamsku gimnaziju dr. Ahmed Smajlović.