Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begovu medresu posjetili predstavnici Direkcije za obrazovanje Predsjedništva vjerskih poslova Diyaneta Republike Turske

U srijedu, 16.11.2016. godine, Gazi Husrev-begovu medresu posjetili su gosti iz Turske prof. dr. Ali Erbaş generalni direktor Direkcije za obrazovanje Predsjedništva vjerskih poslova Diyaneta Republike Turske i prof. dr. Mehmet Umal dekan Fakulteta islamskih nauka Yildirim Beyazit Univerziteta Ankara, u pratnji savjetnika za vjerska pitanja Ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini gospodina Hasana Atlija i stručnog savjetnika za srednje obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice gospodina Seida Eminovića.

Goste je ispred Gazi Husrev-begove medrese primio direktor hfz. mr. Mensur Malkić sa pomoćnicima mr. Dževadom Plehom i Halimom Husićem.

Direktor se zahvalio predstavnicima Diyaneta na posjeti i iskoristio prigodu da im predstavi Gazi Husrev-begovu medresu kao najstariju odgojno-obrazovnu instituciju na Balkanu koja naredne godine obilježava 480 godina kontinuiranog rada na polju odgoja i obrazovanja generacija učenika, kao i sadržaj Nastavnog plana i programa koji se trenutno izučava u Medresi.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+