Vijesti i aktuelnosti

Predstavnici Oružanih snaga BiH sa učenicima Gazi Husrev-begove medrese

U ponedjeljak, 13. februara 2017. godine, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese, upriličen je susret predstavnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa učenicima završnih razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Ovom prilikom prisutni su pogledali film o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Interesantnu prezentaciju o vojnim akademijama u inostranstvu na kojima se školuje oficirski kadar Vojske Bosne i Hercegovine prezentirao je brigadir Edin Bajramović.

Nakon velikog broja pitanja i konstruktivne rasprave koja je uslijedila nakon prezentacije predloženo je da dodatne informacije zainteresirani učenici mogu pronaći na web stranici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Vojni muftija Hadis ef. Pašalić, inače svršenik Gazi Husrev-begove medrese, učenike je upoznao sa vjerskim sadržajima i vjerskim životom pripadnika Oružanih snaga.

Susret je moderirao prof. Halim Husić, pomoćnik direktora za nastavu, istakavši važnost ovakvih susreta zbog nadogradnje i proširivanja saznanja o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine koje su uspostavljene 2006. godine, nakon provedene reforme odbrambenog sistema i prenosa nadležnosti u oblasti odbrane sa entitetskih na državni nivo.

Hfz. Mensur Malkić, direktor Medrese, kazao je da je ovaj susret samo jedan od brojnih projekata na putu dobre saradnje Gazi Husrev-begove medrese sa pripadnicima Oružanih snaga a posebno sa Vojnim muftijstvom.

Na samom kraju, gosti su učenicima podijelili promotivni materijal i majice sa natpisom „Oružane snage Bosne i Hercegovine“.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+