Vijesti i aktuelnosti

Direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić posjetio Vakufsku direkciju Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U petak, 24. februara 2017. godine direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić posjetio je Vakufsku direkciju Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini gdje ga je primio direktor hfz. dr. Senaid Zajimović.

Tokom posjete razgovaralo se o projektima koje je Gazi Husrev-begova medresa realizirala uz pomoć i podršku Vakufske direkcije, kao i o projektima koji se planiraju realizirati u budućnosti. Posebna pažnja posvećena je projektu izgradnje, odnosno rekonstrukcije zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese u ulici Hamdije Kreševljakovića. Direktor Malkić je naglasio da se radi o projektu od prioritetnog interesa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zbog čega očekujemo i podršku Vakufske direkcije.

Bila je ovo prilika da direktor Malkić uruči direktoru Zajimoviću Monografiju „480 godina Gazi Husrev-begove medrese, kao znak zahvalnosti na podršci koju Vakufska direkcija pruža našoj školi.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+