Vijesti i aktuelnosti

Konferencija učeničkih listova medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U subotu, 18.03.2017. godine, u prostorijama Gazi Husrev-begove medrese, održana je konferencija učeničkih listova medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Učešće na konferenciji, pored redakcije našeg lista Zemzem, uzeli su i predstavnici redakcija listova: Misak (Behram-begova medresa), Mimar (Karađoz-begova medresa), Nedžm (Elči Ibrahim-pašina medresa) i Šahid (Medresa Osman ef. Redžović).

Konferencija je bila edukativnog karaktera, učenici su razmijenili svoja iskustva, te iznijeli probleme sa kojima se susreću prilikom izrade listova. Pored navedenog učenici su predložili i ideje koje će pomoći i poboljšati međusobnu saradnju redakcija. Jedna od takvih ideja je i formiranje zajedničkog web portala.

Pored službenog dijela konferencije, učenici su slobodno vrijeme iskoristili za obilazak sarajevske Vijećnice i još nekih znamenitosti grada Sarajeva. Ovo je zasigurno jedno lijepo iskustvo, čemu svjedoči još jedan od zaključaka sa konferencije, a to je da je potrebno još više međumedresantskih susreta.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+