Vijesti i aktuelnosti

Učenici Gazi Husrev-begove medrese pobjednici takmičenja iz arapskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U ponedjeljak, 08. aprila, 2017. godine, u Behram-begovoj medresi u Tuzli, održano je takmičenje iz arapskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Gazi Husrev-begovu medresu predstavljali su učenici: Merisa Živojević, Fatima Gazić i Edin Čolaković pod mentorstvom Almina Mahmutovića, profesora arapskog jezika.

Od sedam medresa koje su učestvovale na takmičenju ekipa Gazi Husrev-begove medrese osvojila je prvo ekipno mjesto, a u pojedinačnom plasmanu učenica naše škole Živojević Merisa osvojila je prvo mjesto, dok je učenik Edin Čolaković osvojio treće mjesto.

Zahvaljujemo se Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice za organizaciju takmičenja i domaćinu Behram-begovoj medresi na gostoprimstvu.

Čestitamo našim takmičarima i profesoru Alminu Mahmutoviću na osvojenom prvom mjestu i svim učesnicima na postignutim rezultatima.