Vijesti i aktuelnosti

Prijem za učenike i učenice koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima

U ponedjeljak, 10. aprila 2017. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić upriličio je prijem za učenike i učenice naše škole koji su postigli zapažene rezultate na državnim i kantonalnim takmičenjima i uručio im novčane nagrade. Direktor Malkić iskoristio je priliku da im čestita na postignutom i zaželio im uspjeh u budućim takmičenjima.

Uz direktora prijemu su prisustvovali: pomoćnik direktora za nastavu Halim Husić, pomoćnik direktora za internat mr. Dževad Pleh, profesori bosanskoga jezika i književnosti Maida Ćerimović i Edin Balta, te profesorica engleskog jezika Merima Erkočević i profesor arapskog jezika Almin Mahmutović.

Podsjećamo da su naši učenici i učenice učestvovali i ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima:

  1. Ekipa u sastavu: Merisa Živojević, Fatima Gazić, Edin Čolaković osvojila je prvo ekipno mjesto na takmičenju iz arapskog jezika učenika IV razreda medresa Islamske zajednice u BiH u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

  2. Merisa Živojević osvojila je prvo mjesto na takmičenju iz arapskog jezika učenika IV razreda medresa Islamske zajednice u BiH.

  3. Ekipa u sastavu: Alija Hercegovac, Hilmi Sherbi, Fatima Ćoraj i Hadžera Išerić osvojila je drugo ekipno mjesto na takmičenju iz engleskog jezika učenika IV razreda medresa Islamske zajednice u BiH u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

  4. Ekipa u sastavu: Sadžida Hadžić, Mujesira Neimarlija i Hilmi Sherbi osvojila je drugo ekipno mjesto na takmičenju iz bosanskog jezika učenika IV razreda medresa Islamske zajednice u BiH u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

  5. Fatima Ćoraj osvojila je treće mjesto na takmičenju iz engleskog jezika učenika IV razreda medresa Islamske zajednice u BiH.

  6. Edin Čolaković osvojio je treće mjesto na takmičenju iz arapskog jezika učenika IV razreda medresa Islamske zajednice u BiH.

  7. Debatna ekipa u sastavu: Harun Tucaković, Amina Kahriman i Sadžida Hadžić osvojila je prvo ekipno mjesto na XIV debati srednjih škola SBK-a na temu“ Odlazak maldih iz BiH“ u organizaciji Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

  8. Amina Kahriman osvojila je prvo mjesto na XVIII debati učenika srednjih škola na temu „Gdje mi je bolje? U BiH ili …“ u organizaciji Behram-begove medrese u Tuzli.

Vrijednim učenicima i učenicima, kao i profesorima mentorima čestitamo.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+