Vijesti i aktuelnosti

Vikend ekskurzija učenika i profesora Gazi Husrev-begove medrese u Albaniju

Gazi Husrev-begova medresa je i u ovoj školskoj godini organizirala nagradno putovanje za učenike i učenice koji su u prošloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate u vannastavnim aktivnostima: rad u redakcijama đaćkog lista „Zemzem“ i radio emisije „Moja medresa“, rad u debatnoj, horskoj, recitatorskoj, dramskoj sekciji, kao i za učenike koji su učestvovali u pripremi i realizaciji svečanih programa naše škole.

Do sada su, ovim povodom, posjećene medrese u Novom Pazaru, Podgorici, Skopju, Prištini, Cazinu, kao i Islamski pedagoški fakultet u Bihaću, a prošle godine posjetili smo Islamski centar u Rijeci i Zagrebu.

Ove godine, u subotu i nedjelju, 16. i 17. aprila 2017. godine 67 učenika i 13 profesora Gazi Husrev-begove medrese posjetili su gradove u Albaniji: Skadar, Tiranu i Drač.

Na putu od Sarajeva do Tirane i Drača putovalo se kroz Mostar, Trebinje, Nikšić, Podgoricu preko Skadra, a u povratku iz Drača kroz Bar, Budvu, Herceg Novi preko Tjentiša do Sarajeva.

Iako je kratko trajalo, učenici i profesori su imali priliku uživati u razgledanju Tirane, glavnog grada Albanije, a potom odmarati se uz obalu Jadranskog mora u Draču, nekadašnjem glavnom gradu Albanije, a danas turističkom centru i najvećoj luci u ovoj državi.
Zahvaljujemo se i osoblju turističke agencije Bisstours na ugodnoj vožnji i svima ostalim koji su nam pomogli i sudjelovali u našem druženju.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+