Vijesti i aktuelnosti

Malonogometna ekipa Gazi Husrev-begove medrese osvojila 2. mjesto na Zamm mC Junior cup-u

Druga sezona malonogometnog takmičenja „Zamm mC Junior cup“ je privedena kraju, a ekipa Gazi Husrev-begove medrese ostvarila je značajan uspjeh osvojivši drugo mjesto. Ekipu s klupe je predvodio profesor sporta Omer Dervišević. Medresu su na ovogodišnjem turniru predstavljali učenici: Alija Mehić (C), Mujić Hamza, Podrug Almin, Kršić Vedad, Silajdžić Sead, Mujkić Semir, Omerhodžić Mustafa, Mešan Ibrahim, Kovačević Bilal, Mujkić Tarik, Midhat Ešpić, Čelenka Rijad, Dželilović Kerim i Čurović Emir.

U grupnoj fazi takmičenja ekipa Gazi Husrev-begove medrese zabilježila je četiri pobjede i jedan poraz od ekipe „SN Respect“.
U polufinalu odigranom 09.04.2017. godine u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu sastale su se ekipe Gazi Husrev-begove medrese i Zubotehničke škole, dok su drugi polufinalni par činile ekipe „SN Respect“ i „Neimari“. Utakmica je završena rezultatom 5:3 u korist Gazi Husrev-begove medrese.

Finalni meč odigran je u nedjelju 16.04.2017. godine u dvorani „Ramiz Salčin“. Sastali su se prošlogodišnji finalisti ekipa Gazi Husrev-begove medrese, te jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja ekipa „SN Respect“ iz Fojnice. Utakmica je završena rezultatom 4:0 u korist ekipe iz Fojnice.

Ovom prilikom želimo čestitati pobjedničkoj ekipi ali i izraziti zahvalnost našim učenicima koji su medresu predstavili u najboljem svjetlu, te svim navijačima koji su podržavali ekipu medrese sa tribina. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine imati priliku da učestvujemo u ovom takmičenju te da zajedno sa vršnjacima iz drugih škola učestvujemo u izgradnji sportskog duha i na taj način promovišemo fer i korektnu igru.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+