Vijesti i aktuelnosti

Otvorena izložba kaligrafskih radova učenika Gazi Husrev-begove medrese

U četvrtak, 20. aprila 2017. godine u holu zgrade Gazi Husrev-begove medrese otvorena je izložba kaligrafskih radova učenika Gazi Husrev-begove medrese. Riječ je o nadarenim učenicima koji su tokom protekle dvije godine pohađali kaligrafsku sekciju uz mentorstvo profesora Muje Sušića. Učenici Hadis Terzić, IIIb, Zarfa Velagić, IIIc, Irma Muratović, IIId, Farah Tahmaz, IIIc, i Belkis Oznur Koylu, IId, predstavili su prisutnim učenicima i profesorima 36 kaligrafskih radova pokazavši svu ljepotu islamske umjetnosti.

Na početku se prisutnima obratio pomoćnik direktora za nastavu Halim Husić zahvalivši im se na posjeti, a potom je dao riječ profesoru Muji Sušiću koji je iskoristio priliku da kaže nekoliko riječi o važnosti kaligrafije u islamskoj kulturi i umjetnosti.

Na kraju se obratio direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić pohvalivši trud naših učenika koji su pokazali da ova škola u odnosu na Kur'an njeguje dvije vrste nadarenih učenika i to kaligrafe i hafize Kur'ana koji na različite načine čuvaju i pokazuju ljepotu Božije riječi. Kaligrafi perom, a hafizi svojim glasom.

Uz dovu Allahu dž.š. da vrijedne učenike nagradi za uloženi trud i ovu školu pomogne u njenoj misiji direktor Malkić je proglasio izložbu otvorenom.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+