Vijesti i aktuelnosti

Prijem za učenike i učenice koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima

U ponedjeljak, 15. maja 2017. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić, sa pomoćnikom direktora za nastavu Halimom Husićem i pedagogom škole Sabahetom Ahmetagić upriličio je prijem za učenike Gazi Husrev-begove medrese koji su ostvarili zapažene rezultate na XVIII sportskim susretima srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, pobjednike Kviza znanja o životu i djelu Isaka Samokovlije, te profesore Lejlu Mujičić i Omera Derviševića koji su ih pripremali za takmičenja.

Podsjećanja radi, naši učenici su na XVIII sportskim susretima srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji su održani u Cazinu i Bihaću od 22. do 24. aprila ove godine osvojili drugo ekipno mjesto, a u pojedinačnom plasmanu zauzeli su:

  1. Bećirović Almir (učenik IIIb razreda) osvojio je treće mjesto u šahu;
  2. Muratović Emir (učenik IVa razreda) osvojio je drugo mjesto u stonom tenisu;
  3. Bajrić Maid (učenik IVa razreda) bio je prvoplasirani u disciplini skok udalj (sa svojim najboljim skokom na takmičenju od 2,89 m); kao i prvoplasirani u bacanju kugle (sa najboljim izbačajem od 11,90 m);
  4. Avdović Ferid (učenik IVb razreda) je osvojio 1. mjesto u atletici u disciplini trčanje na 800 metara;
  5. Karaman Ammar (učenik IIb razreda) osvojio je 1. mjesto u atletici u disciplini trčanje na 200 metara;
  6. Karahmet Harun (učenik Ia razreda) osvojio je 1. mjesto u atletici u disciplini trčanje na 100 metara,
  7. štafeti 4×100 metara naši učenici su osvojili 2. mjesto.

Na XIII književno-kulturnoj manifestaciji “Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom” Goražde – Sarajevo – Fojnica 2017., koja je održana 24. aprila u Goraždu, u organizaciji Centra za kulturu Goražde, ekipa naše škole u sastavu: Velida Smajlović, IIId; Saliha Delić, IIIc; Muhamed Mušanović, IIIb i Hamza-Ahmed Manalo, IIIa; osvojila je prvo mjesto, dok je učenica Emira Gibanica, IIc, osvojila drugo mjesto na natječaju za najbolji literarni rad o Isaku Samokovliji.

Direktor je čestitao učenicima i profesorima na postignutim rezultatima i uručio novčane nagrade pobjednicima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+