Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begova medresa domaćin Stručnog usavršavanja za profesore vjerskih predmeta u medresama

U utorak, 30. zul-kade 1438. h.g./22. avgusta 2017. godine, Gazi Husrev-begova medresa bila je domaćin Stručnog usavršavanja za profesore vjerskih predmeta u medresama koje organizuje Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Učesnici spomenutog Stručnog usavršavanja bili su profesori u medresama angažovani na nastavnim predmetima: Kiraet, Fikh, Akaid, Ahlak, Povijest islama, Tefsir, Hadis i Arapski jezik.

Prisutnima se najprije obratio hfz. mr. Mensur Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese, izrazivši dobrodošlicu i zadovoljstvo što je Gazi Husrev-begovoj medresi data prilika da bude domaćin ovako važnog susreta koji je, u svakom slučaju, doprinos kontinuiranom usavršavanju nastavnog kadra medresa.

Program je vodio i moderirao Seid Eminović, stručni saradnik za srednje obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku.

Predavači u okviru programa Stručnog usavršavanja za profesore vjerskih predmeta u medresama bili su: hfz. doc. dr. Kenan Musić (“Temeljne vrijednosti u Poslanikovom, s.a.v.s., stilu poučavanja”), doc. dr. Dina Nadarević-Sijamhodžić (“Modeli i metode aktivnog učenja/poučavanja u savremenoj nastavi”) i Zijad-ef. Ljevaković, prof. (“Uloga profesora u kreiranju i realizaciji nastavnog procesa”).

Nakon predavanja uslijedile su diskusije, razmjena iskustava i konstruktivni razgovori.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+