Vijesti i aktuelnosti

Prijem i dobrodošlica za učenike prvog razreda

U ponedjeljak, 4. septembra 2017. godine, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese upriličen je prijem za učenike prvog razreda Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2017/2018. godini i njihove roditelje.

Na samom početku ašere je proučio Asim Zukić učenik IVb odjeljenja.

Stotinudvadesetosam učenika i učenica prvog razreda raspoređenih u četiri odjeljenja upisali su se u prvi razred ove školske godine. Tim povodom riječi dobrodošlice učenicima i njihovim roditeljima uputio je direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić poručivši im da budu čestiti i odgovorni učenici, da budu vrijedni  i da čuvaju vakufsku imovinu.

Uz direktora Malkića prijemu su prisustvovali pomoćnik direktora za nastavu Halim Husić, pomoćnik direktora za internat mr. Dževad Pleh, pedagog Sabaheta Ahmetagić, razrednici: Almin Mahmutović (Ia), hfz. Ammar Bašić (Ib), Hedija Jusupović (Ic), Jasmina Šečerović Botonjić (Id) i odgajatelji: Hadžib Šišić i Ajla Poturović.

Nakon prozivke učenici i njihovi roditelji uputili su se u pratnji razrednika i odgajatelja prema učionicama gdje su održani prvi roditeljski sastanci na kojima su roditelji imali priliku da se upoznaju sa Pravilima škole, Pravilinikom o kućnom redu i polaganju mature, kao i o svim drugim pojedinostima koje su interesovala roditelje i učenike

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+