Vijesti i aktuelnosti

Direktor TIKA-e za Bosnu i Hercegovinu gospodin Omer Faruk Alimci posjetio Gazi Husrev-begovu medresu

U srijedu, 27. septembra 2017. godine, Gazi Husrev-begovu medresu posjetio je direktor TIKA-e za Bosnu i Hercegovinu gospodin Omer Faruk Alimci. Gospodina Alimcia primio je direktor naše škole hfz. mr. Mensur Malkić sa pomoćnikom direktora za internat mr. Dževadom Plehom. Tema sastanka bili su projekti koje menadžment planira realizirati u budućnosti, a posebno projekat rekonstrukcije i adaptacije zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese.

Sastanak je uslijedio nakon razgovora direktora Malkića sa visokom delegacijom Vlade R. Turske na čelu sa zamjenikom premijera gospodinom Hakanom Čaušogluom i ambasadorom R. Turske u Bosni i Hercegovini nj.e. Haldunom Kočom tokom posjete Gazi Husrev-begovoj džamiji u subotu 24. septembra 2017. godine. U delegaciji sa Zamjenikom premijera bio je i sin predsjednika R. Turske gospodin Bilal Erdogan.

Direktor Malkić je iskoristio priliku da upozna gospodina Čaušoglua sa historijatom Gazi Husrev-begove medrese i projektom rekonstrukcije i adaptacije zgrade ženskog odjeljenja.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+