Vijesti i aktuelnosti

Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj posjetila Gazi Husrev-begovu medresu

U srijedu, 18. oktobra 2018. godine našu školu posjetila je visoka delegacija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Azizom ef. Hasanovićem. U delegaciji s Muftijom su bili i članovi Mešihata Mevludi ef. Arslani i dr. Mirza Šabić, te šef kabineta Predsjednika Mešihata mr. Nermin Botonjić.

Delegaciju Mešihata je ispred Gazi Husrev-begove medrese primio direktor hfz. mr. Mensur Malkić sa pomoćnicima direktora Halimom Husićem i mr. Dževadom Plehom.

Povod posjete bila je 480. godišnjica Gazi Husrev-begove medrese. Muftija je čestitao direktoru Malkiću na jubileju ali i na uspjesima koje su učenici ove škole postigli na brojnim takmičenjima među kojima posebno mjesto zauzima ovogodišnji uspjeh hfz. Ahmeda Hamidovića koji je osvojio prvo mjesto na Internacionalnom takmičenju u hifzu Kurʼana „Kralj Abdu-l-Aziz“ u kategoriji pet džuzova.

Nakon što su u pratnji domaćina obišli rekonstruisane dijelove zgrade internata Predsjednik Mešihata je uputio posebne čestitke menadžmentu naše škole na projektima koji su realizirani u prethodne dvije godine mandata.

Direktor Malkić se zahvalio muftiji Hasanoviću i njegovim saradnicima na časti koju su ukazali Gazi Husrev-begovoj medresi ovom posjetom.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+