Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begova medresa osvojila 2. ekipno mjesto na III sportskim susretima učenica srednjoškolskih ustanova IZ u BiH

Učenice naše škole, članice sportske sekcije, učestvovale su na III sportskim susretima učenica srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji su održani od 28. do 29. oktobra 2017. godine u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Predstavnice Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva, Medrese Osman ef. Redžović iz Velikog Čajnog, Medrese Džemaludin ef. Čaušević iz Cazina, Behram-begove medrese iz Tuzle, Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika i Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva takmičile su se u pet disciplina i to: odbojci, utrci na 100 i 200 m, stonom tenisu i šahu.

Nakon dvodnevnog takmičenja koje je proteklo u sportskom duhu i borbenosti učenice naše škole ostvarile su zapažene rezultate:

Stoni tenis: Emina Sikira osvojila je 1. mjesto.

Odbojka: Drugo mjesto osvojila je ekipa u sastavu: Esma Pleh, Nermana Đakovac, Amila Vesnić, Mubina Mešanović, Amera Kurtovć, Halima Alibegović, Nermina Husović, Sara Duvnjak, Emina Sulejmani, Adna Pašalić, Emina Rahmanović, Medina Muminović i Merjem Duvnjak.

Atletika: Esma Pleh osvojila je 5. mjesto u utrci na 200 m i 6. mjesto u utrci na 100 m.

Šah: Hana Muratović osvojila je 4. mjesto.

U ukupnom plasmanu ekipa učenica Gazi Husrev-begove medrese zauzela je drugo mjesto iza pobjedničke ekipe Prve bošnjačke gimnazije.

Sa učenicama na Sportskim susretima bile su Džanita Resić, prof. sporta i hfz. Lejla Fulurija, odgajateljica.

Zahvaljujemo se organizatoru Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na uspješnoj organizaciji Susreta, domaćinu Karađoz-begovoj medresi na gostoprimstvu, a našim učenicama i profesoricama čestitamo i želimo uspjeh u budućim takmičenjima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+