Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begovu medresu posjetila delegacija Općine Centar na čelu s načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem

U srijedu, 22. novembra 2017. godine Gazi Husrev-begovu medresu je posjetila delegacija Općine Centar na čelu s načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem. Uz Načelnika u delegaciji su bili: savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, sport i kulturu Jasmina Fazlić, stručne saradnice iz službe za urbanizam Amira Selimović i Alma Plećan.

Goste je primio direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić sa pomoćnicima mr. Dževadom Plehom i Halimom Husićem. Direktor Malkić izrazio je dobrodošlicu načelniku Ajnadžiću i njegovim saradnicima i upoznao ih sa historijatom, organizacijskim, kadrovskim i materijalno-tehničkim karakteristikama naše škole. Gazi Husrev-begove medresa je jedinstvena škola sa muškim odjeljenjem smještenim na području Općine Stari Grad i ženskim odjeljenjem koje se nalazi na području Općine Centar, istaknuo je Direktor.

Načelnik Ajnadžić se zahvalio domaćinima istakavši da je današnja posjeta Gazi Husrev-begovoj medresi jedna od planiranih posjeta u okviru saradanje Općine Centar sa crkvama i vjerskim zajednicama.

U toku posjete otvoren je razgovor o projektu rekonstrukcije i adaptacije zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begova medrese u ulici Hamdije Kreševljakovića 58A u skladu s idejnim projektom. S obzirom da je pokrenut postupak za izdavanja urbanističke saglasnosti kod Općine Centar stručna saradnica koja vodi  postupak gospođa Amira Selimović informisala je prisutne o statusu predmeta. Autor Idejnog projekta, arhitekt Nedim Hadžiabdić, predstavio je tehnički opis Projekta nakon čega je izvršen neposredan uvid u postojeće stanje objekta i terena na lokaciji ženskog odjeljenja Medrese.

Izradom idejnog projekta i podnošenjem zahtjeva za izdavanje urbanističke saglasnosti zvanično je počela realizacija dugogodišnje ideje o rekonstrukciji i adaptaciji zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese čime bi se poboljšali uvjeti u kojima borave učenice naše škole.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+