Vijesti i aktuelnosti

Nagrade za najuspješnije

U utorak, 19. decembra 2017. godine direktor naše škole hfz. mr. Mensur Malkić sa profesorima bosanskog jezika Maidom Ćerimović, Mirzetom Hamzićem i Edinom Baltom, upriličio je prijem i uručio nagrade učenicama i učenicima članovima debatnog kluba „Ad Factum“ koji su osvojili prvo mjesto na Regionalnom debatnom takmičenju koje je održano u nedjelju 3.12.2017. godine u prostorijama Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ Sarajevo u organizaciji Centra za kulturu dijaloga u BiH (CKD).

Debatni klub je nastupio sa dvije ekipe koje su činili učenice i učenici: Amina Kahriman, Harun Tucaković, Mirnes Mujezinović, Muhamed Bogilović, Sadžid Tulić, Hamza Jelić, Emina Zaimović i Alija Osmić.

Ovom prilikom direktor Malkić uručio je nagradu i učenici Amini Bećar za osvojeno treće mjesto na literarnom konkursu “Bosna i Soča” koji je raspisala Islamska zajednica Slovenije za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, pod potkroviteljstvom Prve bošnjačke gimnazije, a povodom obilježavanja jubilarne stote godišnjice od izgradnje džamije u selu Log pod Mangartom u mjestu Bovec koju su izgradili bošnjački vojnici u vrijeme 1. svjetskog rata kao pripadnici austro-ugarske vojske.

 

Direktor je čestitao profesorima i učenicima na postignutim rezultatima i zaželio im još veći uspjeh.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+