Vijesti i aktuelnosti

Nova hafiza Ismeta Bećar – svršenica Gazi Husrev-begove medrese

U petak, 02. februara 2018. godine, hifz je položila Ismeta Bećar, svršenica Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu pred hafiskom komisijom Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, u sastavu: hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik, hafiz mr. Mensur-ef. Malkić i hafiz Haso-ef. Popara. Hafiza Ismeta polagala je hifz u periodu od 19. januara do 02. februara 2018. godine u prostorijama Gazi Husrev-begovog mekteba, a muhafiz joj je bio hafiz mr. Mensur ef. Malkić.

Hafiza Ismeta Bećar, kćerka Ešrefa i Džemile iz Sarajeva, rođena je u Sarajevu, 11. aprila 1997. godine. Mekteb je pohađala kod Izet-ef. Ćatovića. Osnovnu školu „Saburina“ završila je 2012. godine, a Gazi Husrev-begovu medresu završila je 2016. godine kao odlična učenica. Trenutno je studentica 2. godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Hifz je počela učiti u februaru 2015. godine a posljednje stranice memorisala je u mjesecu junu 2017. godine, tokom mubarek mjeseca ramazana. Njen brat Ismail završio je Gazi Husrev-begovu medresu 2008. godine, a sestra Esma 2010. godine.

Čestitamo mladoj hafizi Ismeti Bećar, njenoj porodici, muhafizu i članovima Nastavničkog vijeća Gazi Husrev-begove medrese.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+