Vijesti i aktuelnosti

“Nanin softa” izveden u sali općine Novi Grad

U ponedjeljak, 19.3.2018. godine, članovi dramske sekcije Gazi Husrev-begove medrese izveli su dramu Kasima Botonjića “Nanin softa”. Organizator ovog sadržaja bio je Medžlis Iislamske zajednice Sarajevo. U prepunoj kino-sali općine Novi Grad sastao se veliki broj prijatelja Gazi Husrev-begove medrese kao i brojni svršenici ove škole.

Lejla Plasto, Mubina Neimarlija, Hasija Dubičić, Adnan Salihbašić, Sadžid Kosovac, Fetah Ramić, Berina Musić, Lejla Tutnjić i Muhamed Vehab pretsavljali su glumačku trupu koja se, u ovom sastavu, drugi put predstavila publici. Sa učenicima dramske sekcije radio je Mirzet Hamzić, profesor bosanskog jezika i književnosti u Gazi Husrev-begovoj medresi.

Predstavi su prisutvovali hfz. mr. Mensur  Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese i dr. Ferid Dautović, glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo. Organizator ispred medžlisa bio je Medhidin ef. Bešlić, imam u Bojniku.

Zahvaljujemo se organizatoru kao i općini Novi Grad koji su bili izvrsni organizatori dajući tako podstrek mladim “glumcima” Gazi Husrev-begove medrese.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+