Vijesti i aktuelnosti

Proučena hafiska dova hafizi Ismeti Bećar svršenici Gazi Husrev-begove medrese

U četvrtak, 22.03.2018. godine nakon ikindije-namaza, u Gazi Husrev-begovoj džamiji proučena je hafiska dova hafizi Ismeti Bećar, svršenici Gazi Husrev-begove medrese.

Hafiza Ismeta Bećar, kćerka Ešrefa i Džemile iz Sarajeva, rođena je u Sarajevu, 11. aprila 1997. godine. Mekteb je pohađala kod Izet-ef. Ćatovića. Osnovnu školu „Saburina“ završila je 2012. godine, a Gazi Husrev-begovu medresu završila je 2016. godine kao odlična učenica. Trenutno je studentica 2. godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Hifz je počela učiti u februaru 2015. godine a posljednje stranice memorisala je u mjesecu junu 2017. godine, tokom mubarek mjeseca ramazana. Hafiza Ismeta polagala je hifz u periodu od 19. januara do 02. februara 2018. godine u prostorijama Gazi Husrev-begovog mekteba, a muhafiz joj je bio hafiz mr. Mensur ef. Malkić. Hifz je položila pred hafiskom komisijom Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, u sastavu: hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik, hafiz mr. Mensur-ef. Malkić i hafiz Haso-ef. Popara.

Hafiskoj dovi su pored rodbine i prijatelja prisustvovali izaslanik Reisu-l-uleme muftija sarajevski prof.dr. Enes Ljevaković, glavni imam MIZ-e Sarajevo dr. Ferid-ef. Dautović, hfz. Ismet-ef. Spahić, direktor hfz. mr. Mensur-ef. Malkić i profesori Gazi Husrev-begove medrese.

U svojstvu izaslanika reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića, prisutnima se obratio muftija sarajevski prof. dr. Enes Ljevaković i uručio diplomu hafizi Ismeti. Čestitke ispred Nastavničkog vijeća Gazi Husrev-begove medrese i poklon mladoj hafizi uručio je direktor hfz. mr. Mensur-ef. Malkić, a hafisku dovu proučio je hafiz Ismet-ef. Spahić.

Čestitamo mladoj hafizi Ismeti Bećar, njenoj porodici, muhafizu i članovima Nastavničkog vijeća Gazi Husrev-begove medrese.