Vijesti i aktuelnosti

Predavanje za učenike Gazi Husrev-begove medrese o posljedicama lažnog dojavljivanja o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi škole

U ponedjeljak, 26. marta, 2018. godine, u amfiteatru naše škole, održano je predavanje za učenike i učenice na temu “Posljedice lažnog dojavljivanja o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi škole”.

Predavanje su održali službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u okviru zajedničkih aktivnosti koje provode Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu u cilju suzbijanja pojave lažnog dojavljivanja o postavljenim eksplozivnim napravama u zgradi škole.

Svjedoci smo da je u proteklom periodu zbog lažnih dojava o postavljenim bombama u zgradi nekoliko sarajevskih srednjih škola prekinuta nastava a maloljetni počinioci lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo.

U cilju prevencije, predavači su ukazali našim učenicima na neprihvatljivost ovakvog ponašanja za koje su zapriječene odgojno-disciplinske ali i krivične sankcije propisane Krivičnim zakonom FBiH.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+