Vijesti i aktuelnosti

“Nanin softa” izveden u kino-sali općine Visoko

U petak, 06. aprila 2018. godine, članovi dramske sekcije Gazi Husrev-begove medrese izveli su dramu Kasima Botonjića “Nanin softa”. Organizatori i domaćini učenicima naše Škole bili su Medžlis Islamske zajednice Visoko, Aktiv vjeroučitelja Visoko-Gračanica, BZK Preporod Visoko i JU Centar za kulturu i informisanje Visoko. Ambijent je bio pravi pozorišni tako da su članovi dramske sekcije imali priliku pokazati šta su, kroz sekciju, savladali.

Lejla Plasto, Mubina Neimarlija, Hasija Dubičić, Adnan Salihbašić, Sadžid Kosovac, Fetah Ramić, Berina Musić, Lejla Tutnjić i Muhamed Vehab predstavljali su glumačku trupu koja se, u ovom sastavu, treći put predstavila publici. Sa učenicima dramske sekcije radio je Mirzet Hamzić, profesor bosanskog jezika i književnosti u GHM.

Pored domaćina koji su pokazali srdačnost za zahvalnost, predstavi je i ovog puta prisustvovao direktor Gazi Husrev-begove medrese mr. hfz. Mensur Malkić, u čijem je društvu bio i direktor medrese “Osman ef. Redžović” mr. Dženan Handžić kome se ovom prilikom zahvaljujemo na prisustvu.

Na pomoći u organizaciji posebno se zahvaljujemo: Midhat-ef. Čakaloviću, Ibrahim-ef. Hadžiću, Senahid-ef. Uzunoviću, Haris-ef. Goraku, te, gosp. Mersedu Šahinoviću, predsjedniku BZK Preporod i direktorici Mensuri Alibegović.

Članovi dramske sekcije Gazi Husrev-begove medrese nastavili su druženje sa svojim vršnjacima u prostorijama BZK “Preporod”. U povratku za Sarajevo, uprkos kasnim satima, učesnici nisu krili zadovoljstvo što su s drugima mogli podjeliti rezultate svoga rada.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+