Vijesti i aktuelnosti

Radnici Gazi Husrev-begove medrese posjetili Memorijalni centar „Potočari“

U petak, 11. maja 2018. godine grupa radnika naše škole na čelu sa direktorom hfz. mr. Mensurom Malkićem posjetili su Memorijalni centar u Potočarima. Grupu je dočekao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Pešatlić. Nakon što su posjetili muzej koji je posvećen genocidu nad bošnjacima Srebrenice pogledali su film o stradanju Bošnjaka na ovim prostorima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Džumu namaz klanjali su u musali Memorijalnog centra a predvodio ju je direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić.

U pratnji domaćina posjetili su i grad Srebrenicu, ručali u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice, a potom su se uputili na izvor banjske vode Guber.

U povratku prema Sarajevu posjetili su džamiju u Cerskoj na području Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica koja je tokom poplava 2014. godine zatrpana klizištem, a u neposrednoj blizini sagrađena je nova džamija.

Koristimo priliku da se zahvalimo našim domaćinima u Medžlisu Islamske zajednice Srebrenica na čelu sa glavnim imamom Damir-ef. Pešatlićem.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+