Vijesti i aktuelnosti

Promocija Gazi Husrev-begove medrese u dvije škole u Varešu

U ponedjeljak, 28. maja 2018. godine, održana je promocija Gazi Husrev – begove medrese u dvije osnovne škole u Varešu: Osnovnoj školi „Vareš Majdan“ i Osnovnoj školi „Vareš“. Našu školu su predstavljali profesor Almin Mahmutović i učenici: Bilal Mešić i Narcis Operta. Ovo je prvi put da se promocija Gazi Husrev-begove medrese održava u Varešu.

Promociji su prisustvovali učenici završnih razreda ove škole. Naši promotori su učenicima govorili o historijatu Medrese, odgojno-obrazovnom radu, nastavnim i vannastavnim aktivnostima, uspjesima koje naši učenici ostvaruju i mogućnostima koje im se otvaraju nakon njenog završetka.

Zahvaljujemo se našim domaćinima, direktoru OŠ „Vareš Majdan“ Nehrudinu Muftiću, direktoru OŠ „Vareš“ Murisu Pariću, pedagogu OŠ „Vareš“ Suvadi Karagić na izuzetnom gostoprimstvu, iskazanom tokom naše posjete ovim školama.

Posebno se zahvaljujemo Ramizu-ef. Zubači, glavnom imamu Medžlisa IZ Vareš, Almiru-ef. Mešiću, sekretaru Medžlisa IZ Vareš, na pruženoj podršci i ostvarenoj saradnji.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+