Vijesti i aktuelnosti

Potpisan Sporazum o sufinansiranju projekta adaptacije i rekonstrukcije zgrade muškog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese

U srijedu, 27. juna 2018. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić i direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. hfz. Senaid Zajimović potpisali su Sporazum o sufinansiranju projekta adaptacije i rekonstrukcije zgrade muškog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese.

Finansijska sredstva za ovaj projekat obezbijedila je Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini  od vakifa Generalnog sekretarijata za vakufe Države Kuvajt.

Ovo je druga u nizu donacija koju je Vakufska direkcija obezbijedila od vakifa iz Kuvajta za projekte adaptacije i rekonstrukcije zgrade muškog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese. Prošle godine realiziran je projekat rekonstrukcije i adaptacije I, II i III sprata muškog internata, a ove godine je u fazi realizacije projekat adaptacije i rekonstrukcije učionica i kabineta.

Direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić iskoristio je priliku da se zahvali Generalnom sekretarijatu za vakufe Države Kuvajt i Vakufskoj direkciji, prijateljima naše škole, na nesebičnoj pomoći u realizaciji pomenutog projekta.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+