Vijesti i aktuelnosti

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović posjetio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu

U utorak, 18. septembra 2018. godine reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović posjetio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Povod posjete bio je početak školske 2018/2019. godine te nedavni radovi na rekonstrukciji zgrade muškog odjeljenja Medrese.

U pratnji direktora medrese hfz. mr. Mensura Malkića, upravnika Dževada Pleha, pomoćnika direktora za nastavu Halima Husića, pedagogice Sabahete Ahmetagić i sekretara Benarisa Šehića Reisu-l-ulema je obišao prostorije internata i škole koje su nedavno obnovljene kako bi učenicima dodatno obezbijedile ugodan boravak i uslove za rad i učenje. Direktor je informisao Reisu-l-ulemu o broju upisanih učenika, broju uposlenika, o realiziranim projektima kao i projektima koje Gazi Husrev-begova medresa planira u budućnosti.

Reisu-l-ulema se, u renoviranoj zbornici, sastao sa nastavnicima i čestitao im na postignutim uspjesima u prošloj i zaželio još uspješniju novu školsku godinu. Nakon toga posjetio je dva muška odjeljenja prvog razreda i čestitao im početak srednjoškolskog obrazovanja poručivši im da budu čestiti i marljivi učenici. Reisu-l-ulema je iskoristio priliku i posjetio jedno žensko odjeljenje koje prisustvuje nastavi u ovoj zgradi i koje ove školske godine završava srednjoškolsko obrazovanje.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+