Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begova medresa osvojila 2. ekipno mjesto na IV sportskim susretima učenica srednjoškolskih ustanova IZ u BiH

Učenice naše škole, članice sportske sekcije, učestvovale su na IV sportskim susretima učenica srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji su održani od 27. do 28. oktobra ove godine u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Predstavnice Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva, Medrese Osman ef. Redžović iz Velikog Čajnog, Medrese Džemaludin ef. Čaušević iz Cazina, Behram-begove medrese iz Tuzle, Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, Medrese Mehmed Fatih iz Podgorice i Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva takmičile su se u pet disciplina i to: odbojci, utrci na 100 i 200 m, stonom tenisu i šahu.

Ekipu Gazi Husrev-begove medrese činile su učenice: Esma Pleh, Nermana Đakovac, Amila Vesnić, Mubina Mešanović, Halima Alibegović, Nermina Husović, Sara Duvnjak, Emina Rahmanović, Medina Muminović, Esma Salković i Merjem Duvnjak (odbojka), Medina Muminović (atletika), Esma Salković (atletika), Emina Sikira (stoni tenis), Hafsa Brković, Nejra Nil i Betul Nil (šah).

Sa učenicama na Sportskim susretima bile su Džanita Resić, prof. sporta i hfz. Lejla Fulurija, odgajateljica.

Nakon dvodnevnog takmičenja koje je proteklo u sportskom duhu i borbenosti učenice naše škole ostvarile su zapažene rezultate:

Stoni tenis: Emina Sikira osvojila je 1. mjesto.

Atletika: Medina Muminović osvojila je 1. mjesto u utrci na 100 m.

Šah: Hafsa Brković osvojila je 3. mjesto.

Odbojka: 2. mjesto.

U ukupnom plasmanu ekipa učenica Gazi Husrev-begove medrese zauzela je drugo mjesto iza pobjedničke ekipe Prve bošnjačke gimnazije.

Čestitamo pobjednicama i učesnicama Sportskih susreta na postignutim rezultatima. Zahvaljujemo se organizatoru Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i domaćinu Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku na uspješnoj organizaciji Susreta i gostoprimstvu.