Vijesti i aktuelnosti

Hor Gazi Husrev-begove medrese nastupio u programu “Večer Kur'ana i ilahija” u IC Maribor

Od 09. do 11. novembra 2018. godine, na poziv Odbora Islamske zajednice Maribor u Sloveniji, Hor Gazi Husrev-begove medrese nastupio je u Programu “Večer Kur'ana i ilahija” koji je izveden u Islamskom centru u Mariboru u subotu, 10. novembra 2018. godine u povodu nastupajućeg mjeseca mevluda i godišnjice od kupovine objekta Islamskog centra.

Bio je ovo drugi ovogodišnji nastup Hora Gazi Husrev-begove medrese u programima na području Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji. Podsjećanja radi, Hor Medrese je od 19. do 21. aprila 2018. godine, na poziv muftije prof. dr. Nedžada Grabusa, nastupio u Ljubljani u Programu “Proljeće vjere” u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji.

Svečani program započeo je učenjem ašereta, a potom su se u ulozi domaćina, riječima dobrodošlice, prisutnima obratili glavni imam Ibrahim-ef. Malanović i imam džemata Maribor Zinaid-ef. Mahmutagić. U ulozi vaiza skupu se obratio hfz. mr. Mensur-ef. Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese. Posebnu čast skupu ukazao je, svojim prisustvom i obraćanjem,  gradonačelnik Maribora dr. Andrej Fištravec. Nakon obraćanja zvaničnika, u prelijepom ambijentu Islamskog centra u Mariboru, u prisustvu velikog broja džematlija, učenici naše škole, predvođeni profesorom Omerom Zulićem, izveli su program učenjem odlomaka iz Kur'ana i učenjem ilahija. Cjelokupnim programom vješto je moderirao Almin Mahmutović, profesor arapskog jezika u Gazi Husrev-begovoj medresi.

Da bismo vam približili dio atmosfere tokom programa zaslužan je gospodin Armin Bolić koji je sačinio fotografije koje vam donosimo uz ovaj tekst.

Koristimo priliku da se najtoplije zahvalimo domaćinima, glavnom imamu Ibrahim-ef. Malanoviću,  imamu džemata Maribor Zinaid-ef. Mahmutagiću, predsjedniku Izvršnog odbora hadži Hilmi Avdiću, kao i svim džematlijama koji su učestvovali u organizaciji programa i gostoprimstvu koje su ukazali našim učenicima i profesorima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+