Vijesti i aktuelnosti

Direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz.mr. Mensur Malkić se sastao sa direktorom TIKA-e za Bosnu i Hercegovinu gospodinom Omerom Farukom Alimci

U utorak, 04. decembra 2018. godine, u prostorijama TIKA-e u Sarajevu direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić i arhitekta Nedim Hadžiabdić sastali su se sa direktorom TIKA-e za Bosnu i Hercegovinu gospodinom Omerom Farukom Alimci. Ovom prilikom direktor Malkić je upoznao direktora TIKa-e gospodina Omera Faruka Alimci da je od prošlogodišnjeg sastanka na kojem je predstavljen Idejni projekat za rekonstrukciju zgrade ženskog odjeljenja i na kojem je iskazana spremnost TIKA-e da finansijski podrži ovaj projekat uprava Gazi Husrev-begove medrese, uz podršku reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića, izradila Glavni projekat rekonstrukcije i dogradnje objekata ženskog odjeljenja i dobila sve potrebne saglasnosti i odobrenja za građenje.

Direktor projektantske kuće Hadžiabdić d.o.o. Sarajevo koja je izradila Glavni projekat arhitekt Nedim Hadžiabdić predstavio je tehničke detalje projekta.

Na sastanku je potvrđena spremnost TIKA-e da stane iza projekta rekonstrukcije i dogradnje objekata ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+