Vijesti i aktuelnosti

Kamp za nadarene učenika iz predmeta “Biologija” i “Hemija”

Pod pokroviteljstvom Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice uBosni i Hercegovini Gazi Husrev-begova medresa je bila domaćin Kampa za nadarene učenike iz predmeta “Biologija” i “Hemija” koji je održan u petak i subotu 07. i 08. decembra 2018. godine.

Programom Kampa bilo je predviđeno da učestvuju učenici i profesori srednjoškolskih ustanova Rijaseta IZ-e, a odazvalo se osam medresa i Prva bošnjačka gimnazija. Tako se na ovom svojevrsnom druženju okupilo petnaest predmetnih profesora i 69 učenica i učenika uključujući učenice iučenike iz naše škole koji pohađaju izborne grupe Biologija-Hemija i članove sekcije tih predmeta.

Kampje u potpunosti realiziran prema predviđenom protokolu koji je obuhvatio organizirane posjete „Milkosu“ i „Sinalku“, Gazi Husrev-begovoj biblioteci i Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu i završno predavanje u amfiteatru naše škole prof. dr. Sadbere Trožić Borovac na temu: „Biodiverziteti vodeni ekosistemi u BiH“. Na kraju programa uručene su zahvalnice i certifikati svim učesnicima uz prigodna obraćanja Halima Husića, pomoćnika direktora za nastavu Gazi Husrev-begove medrese i Seid-ef. Eminovića šefa odjela za srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice u BiH.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+