Vijesti i aktuelnosti

Večer Kur’ana u Begovoj džamiji povodom Lejletu’l-Mi‛radža

U Gazi Husrev-begovoj džamiji je u utorak, 26. redžeba 1440. h.g./02. aprila 2019. godine, nakon akšam-namaza, održana je Večer Kur’ana povodom mubarek noći Lejletu’l-Mi‛radža i Dana vakifa.

Organizator programa bio je Gazi Husrev-begovog vakuf u saradnji sa Gazi Husrev-begovom medresom. U programu su učestvovali učači Kur’ana: Resul Alić (Sarajevo), Nermin Bahtanović (Breza), Ensar Latifović (Novi Pazar) Ammar Efendić, mujezin Begove džamije, Mirza Ganić, mujezin Begove džamije i Bilal Kovačević, maturant Gazi Husrev-begove medrese. Moderator programa bio je Rijad Subašić, svršenik Gazi Husrev-begove medrese.

Na samom početku prisutnima se obratio domaćin, prvi imam Begove džamije, hfz. mr. Mensur-ef. Malkić. U prelijepom ambijentu Begove džamije, koja je ovom prilikom bila ispunjena vjernicima, hfz. mr. Mensur Malkić podsjetio je prisutne na važnost i značaj Lejletu’l-Mi‛radža i Dana vakifa. Vaz-i nasihat kazivao je Salih-ef. Haušić, profesor akaida u Gazi Husrev-begovoj medresi, a dovu je proučio gospodin Hasan Atli,  savjetnik za vjerska pitanja Ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini. Programu je prisustvovao i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+