Vijesti i aktuelnosti

Predstavljanje Gazi Husrev-begove medrese u Olovu

U utorak, 16. aprila 2019. godine, učenici i učenice, Kućanović Faruk, Čolaković Nasiha, Pepić Sena i Pepić Dina, u pratnji profesora kiraeta, hfz. Omer ef. Zulića predstavili su rad Gazi Husrev-begove medrese u Olovu.

Prikazan je ukratko historijat Medrese, način rada i organizacija internatskoga života, dnevne aktivnosti, program obrazovnog i odgojnog rada, vannastavne aktivnosti, i na jedan upečatljiv pristup i prikaz, predstavljeno u mnogome ono što bi osnovce iz naših škola moglo opredijeliti da nastavak školovanja vide u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu.

U okviru ove posjete, na toplu dobrodošlicu naišli smo kod direktora Osnovne škole ”Olovo”, gosp. Edina Kljajića, cjelokupnog osoblja i uposlenika škole. Uz srdačan prijem zaželjeli su sve najbolje u daljnjem radu, kako učenicima tako i nastavnicima Medrese.

Upriličen je i obilazak Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije koja je u izgradnji u centru prelijepog herojskog grada. U obilasku džamije, susreli smo se i sa direktorom Osnovne škole ”Hasan Kikić” u Solunu kod Olova, gosp. Adisom Jamakovićem i ukratko predstavili našu školu.

Najiskrenije se zahvaljujemo svima koji su nam izašli u susret, okupili učenike i doprinijeli da se glas o Gazi Husrev-begovoj medresi pronese među svršenicima osnovnih škola u Olovu. To će doprinijeti da učenici o medresi razmišljaju, i da, nadamo se, neki od njih odaberu svoj put srednjoškolskog obrazovanja kroz našu najstariju odgojno-obrazovnu ustanovu.

Posebna zahvala pripada glavnom imamu Medžlisa islamske zajednice Olovo, Esad ef. Pepiću koji je koordinirao aktivnostima ove posjete, ugostio učenike i učenice na poseban način i priredio nekoliko prelijepih sati boravka u Olovu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+