Vijesti i aktuelnosti

Učenici drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese po drugi put osvojili prvo mjesto na takmičenju iz nastavnih predmeta Historija/Povijest islama za učenike drugih razreda srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U ponedjeljak, 22. aprila 2019. godine, u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu, održano je Drugo takmičenje iz nastavnih predmeta Historija i Povijest islama za učenike drugih razreda srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Takmičenje je organizovala Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na takmičenju su učestvovale ekipe iz: Behram-begove medrese, Elči Ibrahim-pašine medrese, Medrese „Osman-ef. Redžović“, Karađoz-begove medrese, Medrese „Džemaludin-ef. Čaušević, Prve bošnjačke gimnazije i ekipa domaćina Gazi Husrev-begove medrese.

Ekipa naše škole u sastavu: Behlil Husein (IIa), Dragolovčanin Berina i Kučković Berina (IId) osvojila je prvo mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji učenik Behlil Husein (IIa) zauzeo je drugo mjesto.

Profesori koji su pripremali naš takmičarski tim su: Selma Ćerimagić, Hajrudin Mešić i Mensur Kerla.

Drugo ekipno mjesto zauzeli su učenici JU Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika a treće ekipa JU Medresa „Osman-ef. Redžović“ iz Visokog.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+